Iedere zondag om 10:00 uur

 

 

Onze naam

Rock Kidzz is de naam van het kinderwerk van onze gemeente, een stoere Engelse naam! Het woord rock betekent rots en in de Bijbel wordt Jezus de rots genoemd. Kidzz betekent natuurlijk kinderen. 

Sterretjes, Maantjes en Zonnen

Alle kinderen van de basisschoolleeftijd (4-12 jr.) zijn welkom. De Rock Kidzz-ruimtes vindt u aan uw rechterhand na het binnenkomen van ons kerkgebouw.

 

 De kinderen van groep 1 en 2 gaan naar de kleine klas, de Sterretjes genaamd. Bij de Sterretjes wordt de leiding geassisteerd door jeugd van Rock Youth.

De kinderen van groep 3, 4 en 5 gaan naar de middenklas met de naam Maantjes.

 De kinderen van groep 6, 7 en 8 gaan naar de grote klas, Zonnen genaamd.

 

Een ochtend bij Rock Kidzz …

 Vanaf 9.40 uur mogen de kinderen naar de Rock Kidzz-ruimtes komen en worden ze welkom geheten door de leiding; hun naam wordt op een sticker geschreven, die ze op hun kleding mogen plakken. Zo weet de leiding van alle kinderen de naam, wel zo prettig!

Op de tafel waar de kinderen de naamsticker ontvangen, staan ook spaarpotjes. Hier wordt het geld in gedaan dat de kinderen meebrengen voor het goede doel.

Het doel waar Rock Kidzz voor spaart, wisselt bijna ieder kalenderjaar.

 

Van 9.40 tot ongeveer  10.00 uur is er ‘de inloop’: De Sterretjes spelen in hun eigen ruimte. De Maantjes en de Zonnen spelen gezamenlijk in de grote ruimte. Er zijn o.a. kleurplaten, spelletjes en strips om te lezen. De leiding is hierbij aanwezig.

 

Rond tien uur gaan we opruimen en starten we de ochtend. De Maantjes en de Zonnen doen dit gezamenlijk.  We zingen en bidden samen en danken God met elkaar. Na dit gezamenlijke deel van de ochtend gaan de Zonnen naar hun eigen stek en hebben beide groepen hun eigen programma in een eigen ruimte. Vaak is dit een Bijbelverhaal met een knutselwerkje, soms is er ook een stukje Bijbelfilm of een spel gericht op het thema. 

 

Tijdens het programma krijgen de kinderen drinken en een snoepje.

 

Omdat er niet met zekerheid is aan te geven hoe lang de dienst duurt, is het programma van Rock Kidzz er op gericht rond 11.15 af te sluiten met gebed. Hierna halen de ouders/verzorgers van de Sterretjes hun kinderen op. De andere kinderen zijn vrij om te gaan.

 

Speciale diensten

Avondmaal:   De kinderen van Rock Kidzz gaan allemaal naar de kerkzaal en maken daar het einde van het avondmaal mee. Zo willen we uiting geven aan ‘gemeente zijn’ en de kinderen daar deelgenoot van maken. Zij zijn aanwezig bij de laatste liederen en ontvangen de zegen van de Heer.

 

Als de dienst afgelopen is, kunnen de oudste twee groepen zelfstandig naar hun ouders gaan.

De Sterretjes wachten op het podium om daar door hun ouders opgehaald te worden. Knutselwerken e.a. kunnen na de dienst bij Rock Kidzz opgehaald worden.

 

Doopdienst: Wanneer er een doopdienst is, maken de kinderen een deel van de dienst mee. Zij maken de getuigenis, de doopvragen, het bidden met doopkandidaten en/of de doopbediening mee. Hierna gaan zij allemaal weer naar hun eigen ruimte.

 

Pasen, Pinksteren, Kerst: Doorgaans is er géén Rock Kidzz tijdens de diensten die op deze bijzondere dagen gehouden worden.

 

Zomerrooster

In de zomervakantie is de opkomst bij Rock Kidzz lager dan de rest van het jaar. Daarom worden de drie groepen in die periode samengevoegd. Iedere zondag zorgen twee mensen van de leiding voor een programma geschikt voor alle leeftijden.

 

Rock Kidzz-uitje

Ieder jaar is er een leuke afsluiting van het seizoen.

Het ene jaar blijven we in de buurt, het andere jaar gaan we erop uit. Dus één keer in de twee jaar is er het ‘Rock Kidzz-uitje’. We gaan dan met de kinderen op pad. U kunt het vergelijken met een soort van schoolreisje.

 

Van Rock Kidzz naar Rock Youth

Als de kinderen in groep 8 zitten, wordt aan het einde van het seizoen afscheid van ze genomen door Rock Kidzz en worden ze uitgenodigd voor Rock Youth. Dit gebeurt tijdens een dienst, tegen het eind van het schooljaar.

 

We hopen van harte dat uw kind/kinderen zich welkom voelt/en bij Rock Kidzz!

Voor vragen kunt u ook altijd even mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.