Voor onze kinderen

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in onze kerk! Oud en jong. En we weten ook: als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders tevreden. Gezinnen met kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor ons, dus is er veel te doen voor de kinderen!

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in onze kerk! Oud en jong. En we weten ook: als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders tevreden. Gezinnen met kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor ons, dus is er veel te doen voor de kinderen!

Baby's en peuters

De allerjongsten (van 0 tot met 3 jaar) zijn welkom bij de crèche van onze gemeente.

Vanaf een half uur voor de dienst kunnen de kinderen worden gebracht. Waarom zo vroeg? Zo hebben kinderen die daar behoefte aan hebben de tijd om rustig te wennen aan de mensen die de kinderen die ochtend begeleiden. U mag uw kind natuurlijk ook wat later brengen in de crèche.

De begeleiders zijn enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat de crèche een open sfeer heeft waarbij de kinderen zich prettig en vooral veilig voelen. De kinderen worden opgevangen door twee of drie begeleiders (waarvan minimaal een volwassene), zodat elk kind aandacht krijgt.

Alle kinderen zijn welkom bij ons op de crèche, kom jij ook met je ouders mee?

Voor vragen kunt u ook altijd even mailen met creche@baptistengemeente.nl

Schoolkinderen

Rock Kidzz is de naam van het kinderwerk van onze gemeente, een stoere Engelse naam! Het woord rock betekent rots en in de Bijbel wordt Jezus de rots genoemd. Kidzz betekent natuurlijk kinderen.

Alle kinderen van de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) zijn welkom. De Rock Kidzz-ruimtes vindt u aan uw rechterhand na het binnenkomen van ons kerkgebouw.

De kinderen van groep 1 en 2 gaan naar de kleine klas, de Sterren genaamd.

De kinderen van groep 3, 4 en 5 gaan naar de middenklas, met de naam Manen. Bij de Manen wordt de leiding geassisteerd door jeugd van de Rock Youth.

De kinderen van groep 6, 7 en 8 gaan naar de grote klas, Zonnen genaamd.

Benieuwd? Lees hier hoe een ochtend bij de Rock Kidzz er uitziet of kom een keer langs!

Een ochtend bij Rock Kidzz

Een ochtend bij Rock Kidzz
Vanaf 9.40 uur mogen de kinderen naar de Rock Kidzz-ruimtes komen en worden ze welkom geheten door de leiding; hun naam wordt op een sticker geschreven, die ze op hun kleding mogen plakken. Zo weet de leiding van alle kinderen de naam, wel zo prettig!

Op de tafel waar de kinderen de naamsticker ontvangen, staan ook een spaarpotje en een QR-code. Samen met de kinderen sparen we ieder jaar voor een ander goed doel.

Van 9.40 tot ongeveer 10.00 uur is er ‘de inloop’: De kinderen spelen ieder in hun eigen ruimte. Er zijn o.a. kleurplaten, spelletjes en strips om te lezen en een ruime keus aan speelgoed. De leiding is hierbij aanwezig.

Rond tien uur gaan we opruimen en starten we de ochtend. Soms doen de groepen dit gezamenlijk. We zingen en bidden, nemen de afgelopen week door en leiden het thema van die dag in met een bijbelstukje dat vaak in een verhaalvorm gegoten is. Dan volgt de rest van het programma. Dit kan een knutselwerkje zijn, een spel of soms een actievere invulling. Alles gericht op de leeftijd van de groep. Tijdens het programma krijgen de kinderen drinken en een snoepje.

Omdat er niet met zekerheid is aan te geven hoe lang de dienst duurt, is het programma van Rock Kidzz er op gericht rond 11.15 af te sluiten met gebed. Hierna halen de ouders/verzorgers van de Sterren hun kinderen op. De andere kinderen zijn vrij om te gaan.

Bij een Avondmaalsdienst gaan de kinderen van Rock Kidzz aan het eind van de dienst allemaal naar de kerkzaal en maken daar het einde van het avondmaal mee. Zo willen we uiting geven aan ‘samen gemeente zijn’ en de kinderen daar deelgenoot van maken. Zij zijn aanwezig bij de laatste liederen en ontvangen de zegen van de Heer.

Wanneer er een doopdienst is, maken de kinderen een deel van de dienst mee. De Zonnen maken de getuigenis, de doopvragen, het bidden met doopkandidaten en de doopbediening mee, de andere twee groepen zijn bij de doopbediening. Hierna gaan zij allemaal weer naar hun eigen ruimte.

Bij bijzondere diensten, zoals Pasen, Pinksteren en Kerst is er doorgaans géén Rock Kidzz tijdens de dienst, de kinderen mogen dan bij hun ouders blijven.

logo Rock Kidzz

Meidenclub

(groep 4, 5 en 6)

De Meidenclub is bedoeld voor meiden uit de groepen 4,5 en 6 van de basisschool.

Eén keer in de 2 weken komen we op een vrijdag avond bij elkaar voor een super gezellige avond met hele enthousiaste en creatieve meiden. Zit je in groep 4,5 of 6 dan mag je gewoon langs komen, aanmelden hoeft niet. Je mag ook een vriendinnetje meenemen.

De Meidenclub begint om 18.45 uur en duurt tot 20.00 uur. We beginnen samen met gebed en het lezen van een stukje uit de bijbel. Daarna gaan we aan de slag, elke keer een andere activiteit.

Om je een indruk te geven wat we dit seizoen al gedaan hebben: een dennenappel omtoveren tot een uil, een voederplaats voor vogels gemaakt, een tas gepimpt, cup cakejes versierd, een beauty avond georganiseerd en er staan nog meer leuke activiteiten op het programma.

We vragen een kleine bijdrage van € 1,- per keer. Lijkt het je leuk, kom maar langs en doe mee!

Als je vragen hebt mag je een mail sturen naar meidenclub@baptistengemeente.nl

Jongensclub

(6-12 jaar)

Elke vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur is er voor de jongens in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een gezellig uurtje figuurzagen. We beginnen met het zingen van een paar liederen en gebed, gevolgd door een Bijbelse vertelling. En daarna gaat het er op los met zaag en hamer… We zijn met een kleine maar hechte groep die uiteraard graag wil worden uitgebreid met meer enthousiaste knutselaars. Iedereen is welkom. Met Kerst houden we een speciale clubavond anders dan gewoon. Het clubseizoen is van medio september tot eind mei. Daarna wordt meestal het seizoen afgesloten met ons traditionele clubreisje.

Heb je zin om eens langs te komen ter kennismaking, neem dan even contact op. Hopelijk tot ziens!

Rock Solid

Groep 7, 8 en klas 1

Rock Solid

Rock Solid is speciaal gemaakt voor jonge tieners met een leeftijd van 10 tot 13 jaar. Deze groep heeft vaak een korte spanningsboog en veel energie. Om daarbij aan te sluiten, bevat Rock Solid veel korte spellen en programmaonderdelen om zo op speelse wijze het geloof te ontdekken.

Op vrijdagavond in de even weken is er ene Rock Solid programma.

De andere weken ben je van harte welkom in het BGS CAFE.

Solid Friends

Groep 2, 3, 4

Solid Friends (14-15/16 jaar)

Solid Friends is speciaal gemaakt voor oudere tieners met een leeftijd van 14 tot 15 jaar. Deze groep vindt spelletjes vaak ‘kinderachtig’ en heeft een behoefte aan ‘lekker kletsen’. Solid Friends bevat daarom wat langere werkvormen die allemaal een aanleiding vormen om met elkaar in gesprek te raken.

Op vrijdagavond in de oneven weken is er een Solid Friends programma.

De andere weken ben je van harte welkom in het BGS CAFE.

Stay Solid

Stay Solid (16+)

Stay Solid is het nieuw programma voor jongeren van 16 jaar en ouder. Ieder programma bestaat uit een inkloop, diverse gespreksonderdelen en een Biblebite. Samen met de jongeren duikje de Bijbel in om te ontdekken wie God is en wat Hij vandaag de dag voor ons leven betekent.

Op vrijdagavond in de oneven weken is er een Stay Solid programma.

De andere weken ben je van harte welkom in het BGS CAFE.

Agenda