Voor onze kinderen

  1. Home
  2. Voor onze kinderen

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in onze kerk! Oud en jong. En we weten ook: als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders tevreden. Gezinnen met kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor ons, dus is er veel te doen voor de kinderen!

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in onze kerk! Oud en jong. En we weten ook: als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders tevreden. Gezinnen met kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor ons, dus is er veel te doen voor de kinderen!

Baby’s en Peuters

Baby's en peuters

De allerjongsten (van 0 tot met 3 jaar) zijn welkom bij de crèche van onze gemeente.

Vanaf een half uur voor de dienst kunnen de kinderen worden gebracht. Waarom zo vroeg? Zo hebben kinderen die daar behoefte aan hebben de tijd om rustig te wennen aan de mensen die de kinderen die ochtend begeleiden. U mag uw kind natuurlijk ook wat later brengen in de crèche.

De begeleiders zijn enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat de crèche een open sfeer heeft waarbij de kinderen zich prettig en vooral veilig voelen. De kinderen worden opgevangen door twee of drie begeleiders (waarvan minimaal een volwassene), zodat elk kind aandacht krijgt.

Alle kinderen zijn welkom bij ons op de crèche, kom jij ook met je ouders mee?

Voor vragen kunt u ook altijd even mailen met creche@baptistengemeente.nl

Schoolkinderen

Schoolkinderen

Rock Kidzz is de naam van het kinderwerk van onze gemeente, een stoere Engelse naam! Het woord rock betekent rots en in de Bijbel wordt Jezus de rots genoemd. Kidzz betekent natuurlijk kinderen.

Alle kinderen van de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) zijn welkom. De Rock Kidzz-ruimtes vindt u aan uw rechterhand na het binnenkomen van ons kerkgebouw.

De kinderen van groep 1 en 2 gaan naar de kleine klas, de Sterretjes genaamd. Bij de Sterretjes wordt de leiding geassisteerd door jeugd van Rock Youth.

De kinderen van groep 3, 4 en 5 gaan naar de middenklas, met de naam Maantjes.

De kinderen van groep 6, 7 en 8 gaan naar de grote klas, Zonnen genaamd.

Benieuwd? Lees hier hoe een ochtend bij de Rock Kidzz er uitziet of kom een keer langs!

Een ochtend bij Rock Kidzz

Vanaf 9.40 uur mogen de kinderen naar de Rock Kidzz-ruimtes komen en worden ze welkom geheten door de leiding; hun naam wordt op een sticker geschreven, die ze op hun kleding mogen plakken. Zo weet de leiding van alle kinderen de naam, wel zo prettig!

Op de tafel waar de kinderen de naamsticker ontvangen, staan ook spaarpotjes. Hier wordt het geld in gedaan dat de kinderen meebrengen voor het goede doel.

Het doel waar Rock Kidzz voor spaart, wisselt bijna ieder kalenderjaar.

Van 9.40 tot ongeveer 10.00 uur is er ‘de inloop’: De Sterretjes spelen in hun eigen ruimte. De Maantjes en de Zonnen spelen gezamenlijk in de grote ruimte. Er zijn o.a. kleurplaten, spelletjes en strips om te lezen. De leiding is hierbij aanwezig.

Rond tien uur gaan we opruimen en starten we de ochtend. De Maantjes en de Zonnen doen dit gezamenlijk.  We zingen en bidden samen en danken God met elkaar. Na dit gezamenlijke deel van de ochtend gaan de Zonnen naar hun eigen stek en hebben beide groepen hun eigen programma in een eigen ruimte. Vaak is dit een Bijbelverhaal met een knutselwerkje, soms is er ook een stukje Bijbelfilm of een spel gericht op het thema. Tijdens het programma krijgen de kinderen drinken en een snoepje.

Omdat er niet met zekerheid is aan te geven hoe lang de dienst duurt, is het programma van Rock Kidzz er op gericht rond 11.15 af te sluiten met gebed. Hierna halen de ouders/verzorgers van de Sterretjes hun kinderen op. De andere kinderen zijn vrij om te gaan.

Bij een Avondmaalsdienst gaan de kinderen van Rock Kidzz allemaal naar de kerkzaal en maken daar het einde van het avondmaal mee. Zo willen we uiting geven aan ‘gemeente zijn’ en de kinderen daar deelgenoot van maken. Zij zijn aanwezig bij de laatste liederen en ontvangen de zegen van de Heer.

Wanneer er een doopdienst is, maken de kinderen een deel van de dienst mee. Zij maken de getuigenis, de doopvragen, het bidden met doopkandidaten en/of de doopbediening mee. Hierna gaan zij allemaal weer naar hun eigen ruimte.

Bij bijzondere diensten, zoals Pasen, Pinksteren en Kerst is er doorgaans géén Rock Kidzz tijdens de dienst, de kinderen mogen dan bij hun ouders blijven.

logo Rock Kidzz

Meidenclub (8-10 jaar)

Meidenclub

(8-10 jaar)

De Meidenclub is bedoeld voor meiden uit de groepen 4,5 en 6 van de basisschool.

Eén keer in de 2 weken komen we op een vrijdag avond bij elkaar voor een super gezellige avond met hele enthousiaste en creatieve meiden. Zit je in groep 4,5 of 6 dan mag je gewoon langs komen, aanmelden hoeft niet. Je mag ook een vriendinnetje meenemen.

De Meidenclub begint om 18.45 uur en duurt tot 20.00 uur. We beginnen samen met gebed en het lezen van een stukje uit de bijbel. Daarna gaan we aan de slag, elke keer een andere activiteit.

Om je een indruk te geven wat we dit seizoen al gedaan hebben: een dennenappel omtoveren tot een uil, een voederplaats voor vogels gemaakt, een tas gepimpt, cup cakejes versierd, een beauty avond georganiseerd en er staan nog meer leuke activiteiten op het programma.

We vragen een kleine bijdrage van € 1,- per keer. Lijkt het je leuk, kom maar langs en doe mee!

Als je vragen hebt mag je een mail sturen naar meidenclub@baptistengemeente.nl

Jongensclub (6-12 jaar)

Jongensclub

(6-12 jaar)

Elke vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur is er voor de jongens in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een gezellig uurtje figuurzagen. We beginnen met het zingen van een paar liederen en gebed, gevolgd door een Bijbelse vertelling. En daarna gaat het er op los met zaag en hamer… We zijn met een kleine maar hechte groep die uiteraard graag wil worden uitgebreid met meer enthousiaste knutselaars. Iedereen is welkom. Met Kerst houden we een speciale clubavond anders dan gewoon. Het clubseizoen is van medio september tot eind mei. Daarna wordt meestal het seizoen afgesloten met ons traditionele clubreisje.

Heb je zin om eens langs te komen ter kennismaking, neem dan even contact op. Hopelijk tot ziens!

Rock Solid (11-13 jaar)

Rock Solid

(11-13 jaar)

Rock Solid is een tienerclub voor tieners uit groep 7, 8 en de brugklas. Om de week op vrijdagavond (19.03u tot 20.57u) hebben we een knallend programma, met een actueel thema met een supersnelle mix van gekke spelletjes, veel humor, bizarre opdrachten en serieuze gesprekken. Na het programma is er tijd voor de Chill Out om nog even wat met z’n allen wat te drinken, te kletsen of te voetballen. Jaarlijks hebben we een kerstgala, boys- en girlsnights en ons hoogtepunt: het Rock Solidminikamp! Iedereen uit groep 7, 8 of de brugklas is van harte welkom!
Voor actuele data en vragen: volg ons op facebook (facebook.com/rocksolidbgs) of stuur een mailtje naar: rocksolid@baptistengemeente.nl.

Live Steady (14-15 jaar)

Live Steady

(14-15 jaar)

Live Steady is bedoeld voor jongeren van 14 en 15 jaar (klas 2 en 3).
Voor de iets oudere tieners heeft Live Steady iedere keer een boeiend thema. Dit zijn thema’s uit het dagelijks leven en ook wordt erop diverse manieren uit de Bijbel gelezen en zijn er gesprekjes met elkaar. Er is regelmatig ruimte voor creativiteit. Live Steady geeft de ervaring dat de Bijbel
verrassende antwoorden geeft voor je leven.
Wanneer: vrijdagavond, één keer per twee weken, 19.00-21.00 uur in het jeugdhonk. De éne week is er Rock Solid en de andere week Live Steady.

Stay Steady (16+)

Stay Steady

(16+)

Stay Steady is bedoeld voor jongeren van 16 jaar en ouder (klas 4 en hoger).De oudere tieners mogen met Stay Steady gaan ontdekken wat de waarde is van het volgen van Jezus, hoe ze hun geloof met vrienden kunnen delen en hoe ze in de gemeente actief kunnen zijn.
Geloofshelden, de profeten en ook meer complexe Bijbelboeken zoals bijv. Openbaringen komen aan de orde.
Wanneer: zondagavond, één keer per twee weken, 19.00-21.00 uur in het jeugdhonk.

Menu
X